Vegobiffar med jättegod paprikasås

  • ¾ – 1 portion pasta

Vegobiffar

  • 100 g vegofärs, formbar, fryst
  • ½ msk panco
  • 1 msk mjölk
  • 30 g fetaost, tärningar
  • Råd! Du kommer inte att använda hela fetaosten. Behåll resten av osten i sin förpackning med lagen runt omkring den överblivna biten. Öppnad kan den förvaras i kyl 2-3 dagar. Om osten inte slängs sparar vi vår miljö och våra pengar.  
  • 1 krm timjan
  • Salt och svartpeppar, krossad
  • ½ msk flytande matfett eller rapsolja                                                                                        

Paprikasås

  • 50 g paprika, röd
  • 25 g gul lök
  • ½ vitlöksklyfta, liten
  • ½ msk flytande matfett eller rapsolja
  • 1 tsk tomatpuré
  • ½ dl grädde
  • Salt och svartpeppar, krossad

Gör så här (kokt pasta)

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Gör så här (vegobiffar)                                                                                               

  1. Tina vegofärsen.
  2. Blanda panco och mjölk. Låt det stå och svälla i ca 2 minuter.
  3. Blanda pankoblandning, vegofärs, fetaost, timjan, salt och svartpeppar.
  4. Forma smeten till biffar och stek dem på varje sida i en stekpanna med matfett tills de får en fin färg ca 5 minuter.

Gör så här (paprikasås)

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  2. Skölj och finhacka paprikan.
  3. Fräs lök och paprika i matfettet tills det får en mjuk konsistens.
  4. Tillsätt tomatpuré, grädde, salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda på svag värme ca 1 minut.

Gör så här (servering)

  1. Lägg upp pastan på en tallrik, häll över paprikasåsen och toppa med vegobiffarna.

Lämna en kommentar