- ¾ – 1 portion pasta
Vegobiffar
- 100 g vegofärs, formbar, fryst
- ½ msk panco
- 1 msk mjölk
- 30 g fetaost, tärningar
- Råd! Du kommer inte att använda hela fetaosten. Behåll resten av osten i sin förpackning med lagen runt omkring den överblivna biten. Öppnad kan den förvaras i kyl 2-3 dagar. Om osten inte slängs sparar vi vår miljö och våra pengar.
- 1 krm timjan
- Salt och svartpeppar, krossad
- ½ msk flytande matfett eller rapsolja
Paprikasås
- 50 g paprika, röd
- 25 g gul lök
- ½ vitlöksklyfta, liten
- ½ msk flytande matfett eller rapsolja
- 1 tsk tomatpuré
- ½ dl grädde
- Salt och svartpeppar, krossad
Gör så här (kokt pasta)
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Gör så här (vegobiffar)
- Tina vegofärsen.
- Blanda panco och mjölk. Låt det stå och svälla i ca 2 minuter.
- Blanda pankoblandning, vegofärs, fetaost, timjan, salt och svartpeppar.
- Forma smeten till biffar och stek dem på varje sida i en stekpanna med matfett tills de får en fin färg ca 5 minuter.
Gör så här (paprikasås)
- Skala och finhacka löken och vitlöken.
- Skölj och finhacka paprikan.
- Fräs lök och paprika i matfettet tills det får en mjuk konsistens.
- Tillsätt tomatpuré, grädde, salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda på svag värme ca 1 minut.
Gör så här (servering)
- Lägg upp pastan på en tallrik, häll över paprikasåsen och toppa med vegobiffarna.