Raggmunk med rårörd lingonsylt och fluffigt smör

Raggmunk                                                                                                              

  • ½ dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • ½ krm salt
  • 1 litet ägg
  • 150 g potatis
  • 1 msk flytande matfett till stekning

Rårörd lingonsylt

  • ½ dl lingon
  • 1 msk strösocker

Vispat smör

  • 20 g smör
  • 1 krm flingsalt

  Gör så här (rårörd lingonsylt)

  1. Blanda lingon och strösocker. Rör om tills sockret löst sig.

Gör så här (vispat smör)

  • Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa det luftigt med elvisp.
  • Lägg det i en skål och strö över flingsalt.

Gör så här (raggmunk)

  1. Vispa samman vetemjöl, salt och mjölk till en klumpfri smet.
  2. Tillsätt ägget och fortsätt vispa.
  3. Skölj, skala och riv potatisen fint.
  4. Blanda ner potatisen i smeten.
  5. Värm matfettet i en stekpanna och lägg i lite smet. Platta till dem.
  6. Stek tills kanten är lite krispig och inte på för hög värme.
  7. Vänd när smeten stelnat på ovansidan.
  8. Lägg raggmunkarna på en tallrik.
  9. Servera direkt med rårörd lingonsylt, vispat smör och lite hackad persilja.

Lämna en kommentar