Raggmunk
- ½ dl vetemjöl
- 1 dl mjölk
- ½ krm salt
- 1 litet ägg
- 150 g potatis
- 1 msk flytande matfett till stekning
Rårörd lingonsylt
- ½ dl lingon
- 1 msk strösocker
Vispat smör
- 20 g smör
- 1 krm flingsalt
Gör så här (rårörd lingonsylt)
- Blanda lingon och strösocker. Rör om tills sockret löst sig.
Gör så här (vispat smör)
- Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa det luftigt med elvisp.
- Lägg det i en skål och strö över flingsalt.
Gör så här (raggmunk)
- Vispa samman vetemjöl, salt och mjölk till en klumpfri smet.
- Tillsätt ägget och fortsätt vispa.
- Skölj, skala och riv potatisen fint.
- Blanda ner potatisen i smeten.
- Värm matfettet i en stekpanna och lägg i lite smet. Platta till dem.
- Stek tills kanten är lite krispig och inte på för hög värme.
- Vänd när smeten stelnat på ovansidan.
- Lägg raggmunkarna på en tallrik.
- Servera direkt med rårörd lingonsylt, vispat smör och lite hackad persilja.