Pytt i panna med kyckling och äpplen

IMG_4773

  • 80 g kyckling
  • Råd! Jag föredrar att köpa färsk kycklingfilé. Förpacka filéerna i plastfolie, väl putsade och skurna i bitar, ca 80 g styck. Varje inslagen bit läggs i en låda och placeras sedan i frysen. Sen är det bara att ta ut den mängd du behöver. På så sätt blir det enkelt och ekonomiskt.
  • 1 tsk flytande matfett (kyckling) + ½ msk flytande matfett (lök, äpple)
  • 1 krm soja
  • 20 g schalottenlök
  • Råd! Du kommer inte att använda hela löken om du köper gul lök. Därför är det bättre att köpa schalottenlök som är små och är lätta att dela i mindre delar. Inga rester som ligger och skräpar!
  • 120 g potatis, kokt
  • 40 g äpple, tärningar
  • Salt och svartpeppar
  • 1 tsk fryst persilja
  • Råd! Använd fryst persilja därför att då använder du endast den mängd som behövs. På så sätt blir det enkelt och ekonomiskt.

Rödbetsyoghurt

  • ½ dl turkisk yoghurt
  • 20 g inlagda rödbetor, grovrivna
  • 1 krm pepparrot, riven
  • Havssalt + svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till rödbetsyoghurten. Lägg den i en skål.
  2. Ta ut kycklingen från frysen. Tina upp den i mikrovågsugnen kort tid ca 1 minut.
  3. Skär kycklingen i tärningar, ca 1×1 cm.
  4. Råd! Hygienen är väldig viktig vid hantering av kyckling för att undvika dåliga bakterier. Tvätta händerna både före och efter du hanterat kyckling. Använd rena redskap, håll rent på skärbräda och arbetsbänk, diska kniven och använd hushållspapper, inte disktrasan att torka upp köttsaft med. Se till att kycklingen blir ordentligt genomstekt.
  5. Värm matfettet i en stekpanna och bryn kycklingen. Smaksätt med salt, svartpeppar och soja. Lägg dem i en skål.
  6. Skala och finhacka löken.
  7. Skölj, skala och skär äpplet i tärningar, ca 1×1 cm.
  8. Skär den kokta potatisen i tärningar, ca 1×1 cm.
  9. Värm matfettet i en stekpanna och stek lök- och potatis tills ingredienserna får en fin färg.
  10. Tillsätt äppeltärningarna i stekpannan. Stek dem en kort stund, de får inte bli mjuka. Tiden beror på hur hårt äpplet är.
  11. Tillsätt den stekta kycklingen och krydda med salt och svartpeppar.
  12. Lägg upp pyttipannan på tallrik eller i en skål (bowl) och toppa med persilja.
  13. Servera såsen bredvid.

Tillagningstid: ca 15 – 20 minuter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s